16 Kasım 2015 Pazartesi

Avcılar Yıkım Firmaları

Yıkım işleri ülkemizde yeni gelişen bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Marmara depreminden sonra ortaya çıkmaya başlamış olup Van depremi ile birlikte de ilerleme kaydetmiştir. Avcılar yıkım firmaları gibi ülkemizin çeşitli yerlerinde faaliyet göstermeye başlamışlardır. Yıkımlar genellikle iş makinaları ile yapılmaktadır. Özellikle kepçe bu işlerde kullanılmaktadır. Kepçenin ucuna değişen aparatlar takılarak kırıcı delici ve benzeri gibi araçlara dönüştürülerek çeşitli uygulama alanları oluşturulabilmektedir.

          Geçenlerde basından takip ettiğimiz kadarıyla Samsunda yıkılmasına karar verilen büyük bir otel tepesine iki adet kepçe çıkarılarak herhangi bir kazaya meydan vermeden yıkılmıştır. İşte bu ve Avcılar yıkım firmaları gibi firmalar bu işi uzmanlıkla yapmaktadırlar. Mesela yine geçenlerde basından takip ettiğim üzere kepçe ile yıkımı yapılan bir binada daha bina ayakta iken alt kattaki kolonu kepçe ile kıran operatör binanın üstüne çökmesi ile hayatını kaybetmiştir. Hem mala hem cana zarar gelmiştir.  Maldan ziyade öncelik insan hayatı olup bu işte de Avcılar yıkım firmaları ve benzeri gibi firmaların önem verdiği birinci unsurdur. Önce can sonra mal en önemli sloganlarıdır.

          Bazen ağır hasarlı bir binanın yanında sağlam yada hafif hasarlı bina olabilir. İşte uzmanlık burada devreye giriyor. Yoksa hafif hasarlı binanın da zarar görmesi veya yıkılması içten bile değildir. Hatta bazı haber kanallarında bunun gerçekleştiğini gösteren haberler duyduğumu anımsıyorum, belki sizlerde hatırlarsınız. Bu işler hesap kitap ister, plan proje ister. Bodoslama yıkıma başlanmaz. Eskiden çok görürdük elinde balyozla hiçbir emniyet tedbiri olmadan beş on katlı binaları tepelerinden yıkmaya çalışan insanları. Ama artık göremiyoruz. Çünkü Avcılar yıkım firmaları var. İşini profesyonelce yapan, insan canına değer veren, etraftaki hak sahiplerini de sanki kendi malları gibi koruyarak yıkım yapan firmalar var. İyice araştırın işe öyle başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder